Autor: Toomas Kelt • 5. oktoober 2022

Metsatööstuse ees on suured väljakutsed, kuid tulevik on helgem

Rootsi metsa- ja puidutööstuste esindusorganisatsiooni Skogsindustrierni värskes turuülevaates öeldakse, et kogu maailma puidutööstused seisavad silmitsi suurte väljakutsetega. Oodata on jätkuvalt intressimäärade tõusu, kõrgeid energiahindu ja majanduse aeglustumist, kuid tulevikus on ka lootust paremale olukorrale.
Palgid saeveskis.
Foto: Pixabay

Eelkõige mõjutab puidutööstuste olukorda energiahindade tõus, mille on endaga kaasa toonud halvasti läbimõeldud energiapoliitika ja sõda Ukrainas. Skogsindustrierna peaökonomist Kerstin Hallsten ütles pressiteates, et eelkõige tõstsid energiahindu halvasti läbimõeldud poliitilised otsused. Lisades siia juurde kõrge inflatsiooni ja üldise majanduslanguse, ongi tulemuseks nõrk majandus. Puidutööstusi mõjutavad ka tõusvad intressimäärad, kõrged ehitushinnad, langevad kinnisvarahinnad ja ebakindlus uusarenduste ehitusprojektide suhtes, mis toovad endaga kaasa eeldatava ehitusinvesteeringute ja üldise tarbimise vähenemise.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077