Autor: Toomas Kelt • 5. august 2022

Vene puidutööstuses on tekkinud „impordikriis“

Venemaale kehtestatud sanktsioonidest on eksporti keelavatest isegi mõjusavad impordipiirangud. Sealne puidutööstus tunnetab „impordikriisi.“
Sanktsioonide ja ettevõtete lahkumise tõttu ei ole Venemaal enam ka varuosi metsamasinatele.
Foto: Pixabay

Venemaa Gaidari-nimeline majanduspoliitika instituut koostas ülevaate tööstuste seas läbi viidud toorainete, materjalide ja komponentidega varustatuse taseme uuringust. Forestkomplex.ru andmetel selgus uuringust, et kui juulis kasvas Vene päritolu materjalide tarne 79%-ni tellimustest, siis importmaterjale said soovijad vaid 20% juhtudel (juunikuus oli see 31%).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077