Autor: Mait Kraun • 20. juuli 2022

Venemaa ekspordi lõpp võib maagaasi hinda veel kümnekordistada

Venemaa maagaasi ekspordi peatamine Euroopasse võib omada kuni 2,5protsendilist negatiivset mõju regiooni sisemajanduse koguproduktile. Hindadele võib mõju olla aga kuni kümnekordne, selgub Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) uuest uuringust.
Venemaa maagaasi ekspordi lõpetamine Euroopasse võib tuua suure hinnatõusu.
Foto: Reuters/Scanpix

IMFi uuringu järgi vähendab gaasiekspordi lõpetamine Euroopa Liidu majanduskasvu vähemalt 0,4 protsendi võrra – seda juhul, kui gaasituru šokk jaotub globaalselt kõigi riikide vahel. Kõige hullema stsenaariumi korral, kus majanduslikud tagajärjed neelab täielikult alla Euroopa, on negatiivne mõju regiooni majandusele 1,4-2,5 protsenti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077