Autor: Toomas Kelt • 7. juuli 2022

Brasiilia vineer võib asendada Vene toodangu

Asendamaks Euroopa turule enam mitte jõudvat Vene vineeri on oma tarneid suurendanud Lõuna-Ameerika, Aasia ja Aafrika tootjad. Eriti aktiivselt on turgu haaranud Brasiilia vineeritootjad.
Vineer.
Foto: Unsplash

Troopilise puidu maailmaorganisatsiooni ITTO turuülevaate järgi kasvatas Brasiilia maikuus vineeritarneid Euroopa riikidesse kahekordseks, 89 000 kuupmeetrini. Sealhulgas vineeri eksport Suurbritanniasse ulatus 20 000 tonnini, kasvades 69%, tarned Saksamaale kasvasid 46%. Nende näitajate alusel ennustab ITTO, et Euroopa vineerituru võib Venemaalt üle võtta just Brasiilia.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077