Autor: Tööstusuudised.ee • 30. juuni 2022

Ehitustööde ja elektri kallinemine mõjutab ka Elektrilevi

Sarnaselt muule majanduskeskkonnale on oluliselt kallinenud ka ehitustööde ning elektriseadmete ja -materjalide maksumused. Nii nagu üldine inflatsioon, mis ületas mais 20% piiri, on tõusnud ka elektrivõrgus tehtavate tööde hinnad. Ainuüksi 2021. aasta lõpust on elektrivõrkude ehitus kallinenud ligi 25%. Eriti suur mõju on olnud Ukraina sõjast tingitud metallide ja materjalide hinnatõusul.
Foto: Pixabay

Materjalide ja ehitustööde kallinemine mõjutab otseselt elektrivõrkude ehituse maksumust. Seoses kiire hinnatõusuga tõuseb 14. juulist Elektrilevi ampripõhine liitumistasu kindlaksmääratud piirkonnas ehk kuni 400 m raadiuses alajaamast. Kaugemal on liitumistasu jätkuvalt tegelike kulude põhine. Antud muudatus ei mõjuta kliente, kes on liitumislepingu või taotluse esitanud enne 14. juulit ega neid, kelle liitumine on juba valmimas või lepingupakkumist ootamas. 2015. aastast muutumatult kehtinud ampritasu on hetkel 156 EUR/A, pärast hinnatõusu 198 EUR/A.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077