Autor: Raul Kirsimäe • 28. juuni 2022

Millised on Eesti tööstusettevõtete kasvuambitsioonid ja väljakutsed?

Rekordiline inflatsioon, probleemid tarneahelates, energiakriis ja tõusvad intressid on märksõnad, millega meie majandus ja tööstussektor peavad tänavu rinda pistma. Mitmes mõttes on tegu dünaamilisema ja kriitilisema situatsiooniga kui tahavaatepeeglist paistev koroonakriis, kirjutab Swedbanki tööstusosakonna juht Raul Kirsimäe.
Raul Kirsimäe
Foto: Swedbank

Tööstusettevõtted on andnud olulise panuse Eesti ekspordimahtude kasvu. Eesti päritolu kaupade eksport kasvas eelmisel aastal 2,9 miljardi euro võrra. Seda mõjutab sisendite ja ekspordihindade kasv, aga samuti ettevõtete hea töö tootmismahtude kasvatamisel. Viimase kümne aastaga on Eesti ekspordi turuosa Euroopas kasvanud kolmandiku võrra.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077