Autor: Tööstusuudised.ee • 6. juuni 2022

90% tööstusettevõtetest valmistab muret tooraine prognoosimatu hind

Tööstusettevõtted planeerivad hoolimata järjestikuste kriisidega kuhjunud probleemidest tänavu kasvukursil püsida selgus Swedbanki läbi viidud uuringust. 43% uuringus osalenud ettevõtetest kavatseb laieneda uutele turgudele, millest olulisemad on Euroopa suurim majandus Saksamaa ning Rootsi ja Ühendkuningriik.
Swedbanki tööstusosakonna juht Raul Kirsimäe ja ettevõtete panganduse juht Liisi Himma.
Foto: Andras Kralla

Kasvuplaanide suurim takistus, mida tunneb üheksa tööstusettevõtet kümnest, on tooraine prognoosimatu hind ja kättesaadavus. Samuti on energiakulude osakaal ettevõtete käibest enam kui kahekordistunud. Nii prognoosib kasumlikkuse suurenemist 30% ja vähenemist 29% Swedbanki uuringus osalenud ettevõtetest, mis on eelmise aastaga võrreldes pessimistlikum prognoos.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077