Autor: Toomas Kelt • 15. juuni 2022

Maailmas on suurenenud puidutööstuse seadmete nõudlus

Euroopas puidutööstustele seadmeid tootvad ettevõtted näevad lõhet ülemaailmse nõudluse ja tootmisvõimekuse vahel.
Tänapäevane puidutööstus on seadmeid täis. Pildil Võrumaal teguseva liimpuitkomponentide tootja Barruse tsehh.
Foto: Toomas Kelt

Saksamaa masina- ja tehaseseadmete tootjate ühing VDMA tõdes, et aasta esimeses kvartalis olid tellimused seadmete järele rekordilised, kuid samal ajal kasvas müük vaid 4%. VDMA Woodworking Machinery esimees Markus Hüllmanni sõnul ei ole tootjatel piisavalt komponente ja materjale ning nende hankimine muutub üha kallimaks. Kasvanud materjalihinnad on suureks probleemiks tootjatele, kes on tellimusi vastu võttes arvestanud aga olulisemalt väiksemate tootmiskuludega. Varem kokku lepitud müügihinnad ei vasta lihtsalt praegustele kuludele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077