Autor: Janno Riispapp • 9. juuni 2022

Tippettevõtjad avavad kriisiplaane: vajame võrdset mängumaad, mitte toetustega üle külvamist

Eesti ettevõtjaid aitab praeguses kriisis etteaimatav majanduskeskkond ja võrdsem mängumaa Euroopa konkurentidega, mitte niivõrd toetustega üle külvamine, rääkisid töösturid ekspordikonverentsil.
Graanul Investi juhi Raul Kirjaneni sõnul ei tohiks metsatööstuse tingimused Eestis olla teiste riikidega võrreldes karmimad, vastasel juhul läheb olukord keerulisemaks.
Foto: Liis Treimann

Nii toidu-, metsa- kui ka masinatööstused tõdesid, et suures pildis on nad suutnud ühest kriisist teise seilates laevanina vee peal hoida, kuid jätkuvalt kimbutavad vanad probleemid, näiteks tarneprobleemid ja mõnevõrra kehvem stardipositsioon võrreldes Euroopa konkurentidega, kellele meie inflatsiooninumbrid uskumatuna kõlavad. Siiski on ettevõtjatel enam-vähem paigas kujutlus, kas ja mida riik peaks tegema – või midagi kindlasti ei peaks – ning millisesse punkti nad ise oma sektori lähiaastail tüürida tahaksid.

Salvesti müügijuht Marek Viilol rääkis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse korraldatud ekspordikonverentsil, et aasta algul müüdi Ukraina kriisist tulenenud hüppelise nõudluse toel nii Eestisse kui ka välismaale laod tühjaks, praegu asutakse kõike tagasi tootma. Hetkel vaadatakse iga kivi alla, kust efektiivsust leida, ütles ta.

Loe sellest, milline on praegune turuolukord ja mida ootavad töösturid riigilt, pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077