Autor: Koit Brinkmann • 29. aprill 2022

Endisele keemiatööstuse omanikule esitati süüdistus

Prokuratuur esitas vandeadvokaat Küllike Nammile, maadevahetuse süüasjas karistatud maa-ameti eksjuhile Kalev Kangurile ja hiljuti ka Hillar Tederi ja Kersti Krachtiga seotud kriminaalasjas süüdistuse saanud endisele Kiviõli Keemiatööstuse omanikule Toomas Tammele süüdistuse kelmuses suures ulatuses.
Fotodel vasakult: Kalev Kangur, Toomas Tamm ja Küllike Namm.
Foto: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja/Scanpix ; Mati Hiis/Õhtuleht/Scanpix; Andras Kralla/Äripäev Kollaaž: Estel Eli

Süüdistuse kohaselt lõid süüdistatavad Viru maakohtu kohtunikule kavatsetult tegelikest asjaoludest ebaõige ettekujutuse, kui esitasid näilise tsiviilnõude. Sama asja tõttu esitas prokuratuur Tammele ka tsiviilasjas valeütluste andmise süüdistuse. Lisaks esitas prokuratuur Nammile süüdistuse võltsitud dokumendi kasutamises.

Samuti esitati Nammile süüdistus toimingupiirangu rikkumises suures ulatuses. Süüdistuse kohaselt rikkus Namm toimingupiirangut, kui esindas samal ajal nii Vihula vallavanema volitusel ametiisikuna vallavalitsuse kui ka MTÜ Käsmu Majaka Sadam huve Käsmu sadama detailplaneeringu menetluses.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077