Autor: Palgauudised.ee • 28. aprill 2022

Heikki Mäki: sõjapõgenikud tööstusesse tormi ei jookse

Finesta tegevjuht Heikki Mäki kinnitab, et ühest küljest jätab sõda majandusele ja sellega kaasnevalt ka tööjõuturule kindlasti jälje. “Teisest küljest ei ole me ligilähedalgi olukorrale, kus oleks ukrainlaste tõttu kohe töökohad otsa saamas,” lisas ta käesoleva aasta I kvartali tööjõuturu suundi iseloomustades.
Finesta tegevjuht Heikki Mäki.
Foto: Finesta

Tööstussektor teatas juba esimeste sõjapõgenike saabudes, et annab hea meelega tööd. “Osa inimesi on sinna tõesti juba kohad saanud, aga suurt tööjõupuuduse leevendust siiski oodata pole. Kui me vaatame praegu Eestisse jõudnud sõjapõgenikke arvu - rohkem kui 30 000 - siis nagu ma juba ütlesin, osa neist on läinud Ukrainasse tagasi. Teiseks peame meeles pidama, et suur hulk sõjapõgenikest on lapsed, osa jälle eakad inimesed, kes vähemalt täiskohaga ei tööta,” selgitab tööjõurendi ettevõtte juht. “Tööealiste puhul räägime aga suures osas naistest. Paljudel neist on kaasas lapsed, kelle jaoks on vaja lasteaia- või koolikohta. Kuni seda pole, ei saa ka vanemad tööle minna.”

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077