Autor: Heikki Mäki • 17. november 2020

Heikki Mäki: tööjõupuudus peletab investorid Eestist eemale

Heikki Mäki.
Foto: Andras Kralla
Kõige kriitilisem tegur, et Eestisse rohkem välisinvesteeringud saada, on tööjõu saadavus. Julgemalt tuleks kasutada renditööjõudu ning mitte piirata välisspetsialistide rakendamist, kirjutab Eestis tegutseva rahvusvahelise ettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.

Kvalifitseeritud tööjõu puudus on Eesti konkurentsi piiranud juba pikemat aega. Seda on näidanud läbi mitme aasta nii Välisinvestorite Nõukogu (FICE) uuringud kui kinnitanud Eesti teadlased. Paindlik tööjõu saadavus on oluline riigi ja ettevõtete konkurentsivõime tõstmiseks. Selleks, et äris tekkivatele võimalustele kiirelt reageerida – võita juurde turgu ja kliente –, on vaja vaadata suuremat pilti. See, et Eestis välistööjõu kasutamist jõuliselt piiratakse, on välisinvestorile täiesti arusaamatu ja annab signaali, et riik piirab tahtlikult ettevõtlust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077