Autor: Janno Riispapp • 26. aprill 2022

Joakim Helenius ostab Ingmani perelt Eesti piimafarmid

Joakim Heleniuse kontrolli all olev Trigon Green Agri Holdings kavatseb osta Kaiu ja Väätsa piimafarmid, kus jämedam ots oli seni Soome endiste jäätisetöösturite, Ingmani pere investeerimisfirma käes.
Eesti põllumajandust ootab ees helge tulevik, usub Joakim Helenius, kelle kontrolli all olev Trigon Green Agri Holdings tahab saada Kaiu ja Väätsa piimafarmide ainuomanikuks.
Foto: Andras Kralla

Tehinguga ostetakse välja ka väikeaktsionärid ning selle jõustumiseks on vaja konkurentsiameti heakskiitu, selgub järelevalveametile edastatud koondumise teatest. Helenius loodab, et tehingu saab lõpule viia maikuus.

Ta selgitas, et Ingmanid olid Trigoni piimafarmides seni suurimad kaasinvesteerijad ning neil oli pikaajaliselt ühine arusaam sellest, et mingi hetk soovitakse exit'it teha. „Nad on suhteliselt pikka aega, kaheksa aastat osanikud olnud ja tekkis moment, kui saime pakkuda nendele sobivat hinda. Väiksematele osanikele tegime sama pakkumise, kõik saavad oma osaluste eest pro rata sama palju raha.”

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077