Autor: Laura Saks • 21. aprill 2022

Käpuli elektroonikatööstus võtab vastu hoobi lukustatud Shanghaist

Eesti elektroonikatööstustel on juba pikemat aega kitsas käes kiipide leidmisega, mille hinnad "muud ei tee, kui tõusevad". Järgmise põntsu annab koroonaviirusest tingutud tehaste ja ühiskonna sulgemine Shanghais.
Elektroonikakomponente on üha raskem saada, kuid tehnika nõudlus muud kui kasvab.
Foto: Raul Mee

Alates koroonaviiruse tulekust on Hiina tehastes – kus peamiselt kiipe toodetakse – töö olnud häiritud. Nagu ka praeguse lockdown'i tõttu Shanghais – 23. märtsil peatati kõigis tehastes töö ja linnaelanikud pidid kodudesse jääma.

Termoelektroonikat tootva ja müüva firma Ouman Estonia OÜ juhatuse liige Erik Keerberg ütles, et neil on Shanghais vähe partnereid, rohkem on neid teistes Hiina piirkondades. Ta ei osanud öelda, kui palju ühiskonna sulgemine seal nende tegevust hakkab mõjutama, ent elektroonikatööstuse jaoks on tarvilike materjalide turg tema sõnul nagunii punases. „Elektroonikaturg on juba poolteist aastat käpuli, kas seal on hetkel mingisugune mõju Shanghai piirkonnal… võimalik, et on, aga seda on meil hinnata praktiliselt võimatu,“ ütles ta.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077