Autor: Janno Riispapp • 13. aprill 2022

Ahti Asmann: lõviosa maagaasi tarbimisest saaks asendada põlevkiviõliga

Sarnaselt teiste energiakandjatega kompab hinnarekordeid ka peamiselt laevakütuse lisandina kasutatav põlevkiviõli, mis võiks Viru Keemia Grupi tegevjuhi Ahti Asmanni sõnul kuhjaga ja küllaltki lihtsa vaevaga asendada lõviosa Eesti maagaasi tarbimisest.
VKG juhatuse esimehe Ahti Asmanni sõnul on põlevkiviõli maagaasile lihtsasti teostatav alternatiiv, sest ei nõua katlamajades suuri investeeringuid.
Foto: Andras Kralla

„Ukraina sõja ning Venemaale kehtestatud sanktsioonide tõttu on volatiilsus turul kasvanud veelgi ning üksikutel hetkedel on esinenud ka uusi hinnarekordeid,” sõnas Asmann.

Kui laevakütuste turul pole VKG suuri muutusi täheldanud, siis nõudluse kasvu on Asmanni sõnul näha Euroopa suunal katlakütuste sektoris. „Põlevkiviõli on väga lihtsalt teostatav alternatiiv maagaasile, kuna selle kasutuselevõtt ei nõua paljudes katlamajades suuri investeeringuid.”

Alexela kontserni kuuluva Kiviõli Keemiatööstuse kommunikatsioonijuhi Gerli Romanovitši sõnul pole seni keegi tundnud huvi selle vastu, et kasutada nende toodangut alternatiivina mõne teise energiakandja asemel. „Kas seda juhtub tulevikus, on raske prognoosida, nagu ka seda, kuidas sõda Ukrainas kogu meie sektorit mõjutab,” sõnas Romanovitš.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077