Autor: Janno Riispapp • 10. veebruar 2022

Rekordilisi hindu nautivat Eesti õlisektorit kummitab rohepööre

Viimaste aastate hinnatippe ületav toornafta on kõrgustesse kergitanud ka peamiselt laevakütuse lisandina kasutatava põlevkiviõli hinna, kuid Eesti tootjate sõnul on sektori väljavaade Euroopa roheleppe tõttu hägune.
Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Ahti Asmann. Viru Keemia Grupi põlevkiviõli müügitulu kasvas möödunud aastal kolmandiku võrra, 224 miljoni euroni.
Foto: Andras Kralla

"Möödunud aasta oli võrdlemisi hea," kiitis Viru Keemia Grupi (VKG) juht Ahti Asmann aasta alguses. Nõudlus põlevkiviõli järele püsib laevakütuste turul kõrge ja toodangu müümisega probleeme ei ole, kinnitas ka ettevõtte suhtekorraldusjuht Irina Bojenko. Piiratud pakkumise ja kasvava nõudluse taustal liikusid kütuste hinnad möödunud aastal peamiselt tõusujoones, lisas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077