Autor: Tööstusuudised.ee • 6. aprill 2022

Saksamaa hiiglaslik kaitse-eelarve avab võimalusi Eesti kaitsetööstusele

Venemaa sõjategevuse tõttu Ukrainas on Saksamaa valitsus otsustanud eraldada militaarinvesteeringuteks 100 miljardit eurot lisaraha ning suurendada aasta aastalt kaitse-eelarvet seniselt 1,4 protsendilt kahe protsendini sisemajanduse kogutoodangust. Saksamaa kaitsekulutuste kerkimine 70 miljardi euroni aastas pakub võimalusi ka Eesti kaitsetööstuse ettevõtetele, kirjutab EASi Saksamaa ekspordinõunik Leana Kammertöns.
Saksamaa hiiglaslik kaitse-eelarve avab võimalusi Eesti kaitsetööstusele
Foto: EAS

Bundeswehri ja relvastusprojektide toetamine sellises mahus tähistab märgilist kannapööret Saksa poliitikas. Saksa kaitsevägi jäi peale külma sõja lõppu 1990ndatel aastatel mõnevõrra nukrasse seisu – põhifookuseks jäid rahvusvahelised rahuturbemissioonid konfliktipiirkondades ning tulemuseks oli kehvem varustatus ja oluliselt vähenenud isikkoosseisu suurus. Sõda Ukrainas on Saksa poliitikutele selgeks teinud nende kaitseväe nõrkused ja avanud silmad muutunud julgeolekuolukorra suhtes. Uueks prioriteediks on kuulutatud riigikaitse ja seismine liitlaste eest. Sellega kaasnevat sõjaväe ümberstruktureerimist võetakse riigis väga tõsiselt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077