Autor: Rivo Sarapik • 4. aprill 2022

Raivo Vare: Euroopas levinud mõtteviis takistab Putini peatamist

Tänased sanktsioonid Vladimir Putini sõjamasinat seisma ei pane ja selleks oleks vaja Venemaa täielikku välja lõikamist nii lisaks kaubandusele ka finants- ja energiaturust. Viimane annab ligi 40% idanaabri eelarvest. Seda ega ei juhtu, leiab energiaekspert Raivo Vare, sest Euroopa riikide sõltuvus Vene energiakandjatest on niivõrd suur ja takistab ka mõteviis.
Energiaekspert Raivo Vare sõnul peaks Euroopa nüüd õppima, et Venemaast ei saa mitte kunagi sõltuda, sest kunagi ei tea, millega see lõppeda võib.
Foto: Andras Kralla

Vare rääkis intervjuus Äripäeva Raadio saates „Energiatund“, et on skeptiline ka selles osas, et me Ukraina sõjast midagi nii Venemaa kui rahvusvahelise kaubavahetuse kohta õpime ja kaugele ulatuvaid järeldusi teeme. Siiski on sõda käivitatud sündmused, mis lisaks ebastabiilsusele ja ebakindlusele toovad peagi lauale järgmised väärtusküsimused.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077