Autor: Tööstusuudised.ee • 21. veebruar 2022

Largo tegevjuht: kohati on toorainete hinnatõus olnud kolmekordne

Heineken hoiatas möödunud nädalal toodete kahekohalise hinnatõusu eest, sest kallinenud on nii jookide kui ka pakendite valmistamiseks tarvilike toorainete hinnad. Samade probleemidega maadlevad ka tootjad Eestis. Largo tegevjuhi Margus Vetka kinnitusel on mõningate toorainete hinnad viimastel kuudel lausa kolmekordistunud. Vetka sõnul joogitootja siiski esialgu oma hindu tõstma ei kiirusta.
Vasakul Largo AS-i tegevjuht Margus Vetka, paremal ettevõtte juhatuse liige Asso Laido
Foto: Largo AS

Pika toiduainetööstuse kogemusega Margus Vetka sõnul on tänane turuolukord üsna pretsedenditu. „Kui mõningate toorainete hinnakõikumised on turul tavapärane nähtus, siis praegune hinnaralli on pretsedenditu ning ka kõrged hinnad ei taga saadavust,“ selgitab Vetka. Tegevjuht leiab, et kaudselt on siin oma roll ka kliimamuutusel – nimelt just mulluse erakordselt põuase suve tõttu oli saagikus kehvem ning see on tekitanud tänaseks probleeme terves tarneahelas alustades farmeritest lõpetades kontsentraadi- ja joogitootjatega, teatas Largo.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077