Autor: Kristel Härma • 9. veebruar 2022

Iglusaunade tootja võitis kohtus matkijat: saunad läksid hävitamisele

Eesti iglusaunade tootja võitis kohtus nende saunu kopeerinud Läti ettevõtet. Tootja sai üle piiri astunud konkurendi hõlpsasti Eestis kohtusse anda, kuna sarnasust tuntud kodumaiste saunadega märkas piiripunktis südikas tolliametnik.
Maksu- ja tolliamet transportis iglusaunu imiteerivad lätlaste saunad Eesti ettevõtte territooriumile, kus need ametniku järelevalve all hävitati.
Foto: Creative Woodworks

„Tasub võidelda, igal juhul. Ma arvan, et ka teiste Eesti tootjate jaoks,” sõnas iglusaunu tootva ettevõtte Creative Woodworks juht Priit Kallas, kelle hinnangul võiks teistelegi toeks olla see, et üks kopeerija põrmustanud kaasus on jälle olemas.

Kallas tõdes, et ühest küljest õiglus justkui võidutses, kuna piiril kinni peetud saunad hävitati ning ka neid tootnud firma pidi uksed kinni panema, sest ei suutnud tasuda kohtus kaotajaks jäänuna neilt välja mõistetud summasid. Siiski jäi Kallasele kogu asjast ka kehv maik, kuna nende saunu kopeerinud firma asus kaotajaks jäädes end ruttu likvideerima.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077