Autor: Tööstusuudised.ee • 24. jaanuar 2022

Kolm TalTechi teadlast lähevad Stanfordi ülikooli uurimistööd tegema

Anu Masso Ragnar Nurkse, Anna-Maria Osula tarkvarateaduse ja Jaan Raik arvutisüsteemide instituudist lähevad teaduslähetusse Stanfordi Ülikooli.
Jaan Raik, Anna-Maria Osula, Anu Masso
Foto: TalTech

Anu Masso keskendub andmemigratsiooni uurimisraamistiku arendamisele – andmetehnoloogiate liikumisele üle (riigi)piiride ja sellega seotud võimalikele muutustele valitsemises ja ühiskonnas. Professor Masso selgitab: „Andmemigratsiooni näiteks on tehisintellekti lahendus Ubenwa, mis on arendatud Kanadas, tuginedes Mehhikos kogutud andmetele ning hetkel rakendatakse Nigeerias eesmärgiga ennetada vastsündinute hingamispuudulikkust.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077