Autor: Sigrid Sõrmus • 24. jaanuar 2022

Eggo juht Vladimir Sapožnin: muna hind ei ole jätkusuutlik

Dava Foods Estonia ASi juhatuse liige Vladimir Sapožin nendib, et munatööstuses ja linnuliha tootmises on söödakomponendi osatähtsus toote omahinnast põllumajanduses üks kõrgemaid. EGGO kaubamärgi tähe all tegutseva tööstuse juht toob näiteks, et praeguse elektri- ja gaasihinna mõju on söödakuludega võrreldes nende tegevuse puhul marginaalne.

Eesti omavarustatus munade osas oli eelmisel aastal 51%, mis sisuliselt tähendab, et iga teine meil müüdav muna on importmuna, kuigi Eesti tootjatel oleks võimekus katta kodumaisest turust ära veel 10 või isegi 15% enam. Uurisime, milles on asi, kuidas Eesti munatööstustel praegu läheb ning mil viisil oleks lootust antud olukorrast võimalikult valutult välja tulla.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077