Autor: Martin Johannes Teder • 13. detsember 2021

Suurim elektritarbija seiskas ekstreemsete hindade tõttu tootmise

Eesti suurim elektritarbija puitmassitootja Estonian Cell maksis novembris elektri ja gaasi eest 1,5 miljonit eurot rohkem kui muidu. Viimaste kuude energiaarve on neil üle 5 miljoni euro võrra priskem.
Estonian Celli finantsjuht Siiri Lahe otsib valitsuselt abikätt.
Autor: Andras Kralla

Ettevõtte finantsjuht ja aasta tööstur Siiri Lahe kirjutas peaminister Kaja Kallasele, et ebanormaalselt kõrged elektri- ja gaasihinnad on alates selle aasta sügisest väga tugevalt pärssinud energiaintensiivse tööstuse konkurentsivõimet rahvusvahelistel turgudel. Ta lisas, et elektrihindade dramaatiline eskaleerumine detsembris on lisaks konkurentsivõime teravatele probleemidele tõstnud päevakorda energiaintensiivse tööstuse töövõime säilimise erakordselt kõrgete elektrihindade tingimustes.

"Kaheksandal detsembril olime sunnitud tehase tulenevalt ekstreemsetest energiahindadest seiskama," teatas Lahe. Sel päeval oli Eesti keskmine elektri hind 440 eurot megavatt-tunni kohta. Ta ütles, et kohalike sisendhindade tõusu ei ole neil võimalik erinevate kontinentide tarbijatele üle kanda. "Seetõttu otsime lahendusi kriisiolukorras toimetulekuks."

Loe täispikka lugu Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077