Autor: Allan Rajavee • 14. oktoober 2021

Suurinvestorid päästavad elektrirattatootja rahahädast välja

Kasvuraskustesse sattunud elektrirattatootja Ampler Bikes leidis end suvel rahahädas ning lootis investoritelt kiiresti abi saada. Alles nüüd, kui ka vananaistesuvi läbi, saab rattatootja vajaliku kapitalisüsti Taavet Hinrikuselt ja Sten Tamkivilt.
Ampler Bikes asutaja ja juht Ardo Kaurit loodab, et oktoobri viimastel päevadel lõppev rahastusvoor paneb elektriratastetootja äri taas kiiresti kasvama.
Autor: Andras Kralla

"Rahakaasamine on olnud parajad Ameerika mäed," tunnistab tegevjuht Ardo Kaurit.

Funderbeami platvormi kaudu investoritelt varem 3 miljonit eurot kaasanud Ampler alustas uue 2,5 miljoni euro otsimist 9. juulil. Päeval, mil Ampler privaatsest rahastusvoorust Funderbeamis teatas, peatus platvormil ka rattatootja osakute ja laenudega kauplemine.

Privaatvooru teates märkis Kaurit toona, et Ampler ei soovi enda laenukohustusi pankade ees kasvatada ja pöördub just seetõttu suurinvestorite poole.

Kuid esimesena laua taha istunud juhtinvestor hüppas alt. See oli Ampleri jaoks tagasilöök, sest ettevõte oli soovinud rahastusvooru lõpetada kiiresti, vaid mõne nädalaga. Seetõttu oli võetud ka risk ja mindi privaatvooru raha kaasama prospekti koostamata.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077