Autor: Rivo Sarapik • 21. september 2021

Estiko-Plastari juht Meelis Jürgens: tööjõu leidmine on väga keeruline

"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
Plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens rääkis intervjuus Äripäeva raadiole, et töötajate leidmine on keeruline ja selle seljatamiseks tuleb tööd muuta, näiteks automatiseerida, ja muuta mugavamaks ning meeldivamaks.
Foto: Jaan Olmaru

Kasvu ettevõtte juht järgmiselt aastalt siiski ootab. Näiteks eelmisel aastal kerkis ettevõtte käive ligi neli protsenti, 33 miljoni euroni. Järgmisel aastal oodatakse viis protsenti lisa ja selle toob nii eksport, kulude kärpimine kui ka tootearendus ja automatiseerimine.

Skandinaaviasse eksportiv ettevõte suurendab neile turgudele müüvat meeskonda ja võtab sihikule ka Saksamaa, Poola ja Madalmaade turud, kuhu meelitab turgude suurus ja võimalus suuri mahte müüa.

Hoogu hoiab Jürgensi sõnul tagasi aga see, et tarneahel ei ole täna enam väga vastupidav, materjal ei jõua kohale ja napib ka töökäsi. „Kaadrid otsustavad kõik. Tööjõu leidmine on väga keeruline, rääkimata vahetustega tööle leidmisest. Teine pool on töö võimalikult lihtsaks ja meeldivaks tegemine. Automatiseerime, et rumalat tööd ära võtta,“ selgitas ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077