Autor: Kristel Härma • 25. august 2021

HKScani siinne uus juht: asjad pole hästi, aga mul on plaan

Vähem kui kaks nädalat tagasi Anne Mere järel ametisse astunud HKScani Baltikumi uus juht Juha Ruohola tõdeb, et Baltikumi üksuse juhtimine saab olema põnev ning ka paras väljakutse. Siinsed majandustulemused on tema sõnul olnud kontserni jaoks pettumust valmistavad. Ruohola sõnul on neil aga selle muutmiseks plaan.
HKScani Baltikumi üksust juhtima asunud Juha Ruohola usub, et suudab üksuse tulemusi kasvatada.
Foto: Andras Kralla

"On muidugi väljakutse, aga ma tean, mida teha,“ tõdes Ruohola. Tema hinnangul on neil koos meeskonnaga head võimalused kontserni Baltikumi üksuse tulemused ülespoole suunata ning võimalikke kasvukohti näeb ta mitu.

HKScani kontserni juht Tero Hemmilä märkis ka juulikuus börsiteate vahendusel, et kui HKScani suurimatel turgudel Soomel ja Rootsil läks hästi, siis Taanis pole olukord aga kuidagi rahuldust pakkuv ning Baltikumi tulemused olid selgelt pettumustvalmistavad.

Üle-eelmisel nädalal teatas ettevõte ootamatult siinse senise juhi Anne Mere ametist lahkumisest. Mere ütles siis Äripäevale antud kommentaaris lakooniliselt, et lahkub ettevõttega vastastikusel kokkuleppel ning lähemalt ta lahkumist ei kommenteeri.

Juha Ruohola, milline positsioon on HKScani Baltikumi ja Eesti üksusel kogu kontsernis?

HKScani Baltikumi müük on umbes 165 miljonit eurot aastas ja kogu grupil 1,7 miljardit, nii et Eesti üksus moodustab umbes 10 protsenti kogu grupist. Aga sellel on oluline roll siin Baltikumis, ta on turuliider Eestis ja ka Lätis on HKScan valmistoiduga turuliider.

Loe täispikka intervjuud Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077