Autor: Anu Jõgi • 7. juuli 2021

Combimill ostab poole suurest akna- ja uksedetailide tootjast

Ukse- ja aknatootmises toimub tänavu juba teine tõsine tehing, nimelt ostab saematerjali tootja Combimill Sakala koos Vindoriga poole Puit-Profiilist, mis tegeleb liimpuidust akna- ja uksedetailide toorikute tootmisega.
Konverentsil Tööstuse Äriplaan 2016
Foto: Raul Mee

Suve alguses tuli teade, et Janek ja Franek Veeberile kuuluv firma Telver ostab Koit Uusi Haapsalu Uksetehase.

Konkurentsiametile saadetud teate järgi kavatsevad ettevõtted omandada ühise valitseva mõju ASi Puit-Profiil üle.

Ettevõtete teatel on peamine koondumiseni viinud asjaolu Puit-Profiili jaoks eeskätt toormeturu (saematerjali turu) keerukusest tingitud vajadus tihendada koostööd toorme tarnijatega, s.o Combimill Sakala OÜga, ning parendada äriühingu juhtimist.

Puit-Profiili omanik oli selle aasta alguseni Tiit Saar, edasi on omanikfirmasid kaks: pool firmast kuulub Tiit Saarele firma Reloader kaudu ja teine pool firma TJT Varad kaudu Tiit Saarele ja Tiina Saarele kahasse.

Puit-Profiili käive oli eelmisel aastal ligi 18,3 miljonit eurot ja see kahanes aastaga 6,6 protsenti. "Ettevõtte käibe kahanemise tingis tootehindade langus ja tootmisliini vahetusest põhjustatud tootmismahu vähenemine," selgitab ettevõte aastaaruandes. Põhivarasse investeeris Puit-Profiil eelmisel aastal ligi 1,8 miljonit eurot, sellest 1,4 miljonit eurot seadmetesse.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077