Autor: Pille Ivask • 2. juuli 2021

Joogitootjad kuival – purkide vähesus paneb raskete valikute ette

Kuigi varakult saabunud kuum suvi võib joogitootjaid rõõmustada, varjutab muidu päikselist seisu alumiiniumpurkide nappus, mis sunnib ettevõtteid klaasi kasuks otsustama ja halvemal juhul sunnib ka leppetrahvi maksma.
Neid, kes harjunud ostma jooke purgis, võib ees oodata halb üllatus – kogu Euroopat on tabanud purgipuudus.
Foto: Liis Treimann

Saku Õlletehase juht Jaan Härms tõdes, et purgidefitsiidi tõttu on ettevõte pidanud ekspordimahte vähendama, et koduturgu vajalikus mahus teenindada. "Me oleme piiri peal, elame nii-öelda peost suhu," tõdes Härms, kelle sõnul kummitab joogitootjaid ka töötajate vähesus. Näiteks läheb ta ise neljapäeval vastu reedet tootmisüksusse öövahetusse.

A. Le Coqi juht Tarmo Noop tõdes, et alumiiniumpurkide vähesuses võib näha koroona mõju, sest horeca mahud liikusid üle jaesektorisse ning niisugust nõudlust, nagu nüüd, ei osanud keegi ette näha. Ka Härms märkis, et nõudluse taastumine on olnud väga kiire.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077