Autor: Tööstusuudised.ee • 19. märts 2021

Elering tagas 2020. aastal klientidele riketeta elektri varustuskindluse

Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi
Foto: Andras Kralla
Vaatamata müügimahu langusele, kasvas Eleringi 2020. aasta ärikasum põhitegevusest 5,5 protsenti, 32,6 miljoni euroni. Eleringi elektrivõrgu tööst tingituna ei jäänud möödunud aastal sisuliselt keegi elektrita ja ka Soomega Eestit ühendavate merekaablite töökindlus oli väga eeskujulikul tasemel, teatas Elering.

Elektri ülekandevõrgus jäi terve aasta jooksul Eleringil klientidele rikete tõttu edastamata üksnes 10,3 megavatt-tundi elektrit, millest enamiku ehk 7,2 megavatt tundi moodustas ühe Eesti elektrijaama katsest lähtuv lühis LVT alajaamas. Tavapärasest võrgutegevusest sisuliselt andmata energiat ei tekkinud 7 559 159 megavatt-tunnini ulatunud ülekande mahu juures. Gaasivõrgu klientidele gaasi varustuse probleeme ei olnud. Eesti-Soome elektriühendused EstLink 1 ja 2 olid turule kättesaadavad ligi 97,5 protsendil kõikidest aasta tundidest, mis on teiste sarnaste ühendustega võrreldes kõrge näitaja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077