Autor: Tööstusuudised • 18. september 2020

Martin Sutrop: viie aasta pärast näeme automatiseerimises teistsugust pilti

Robotid ja automatiseeritus on saavad olema tööstuse vereringe osa ja viie aasta pärast näeme märkimisväärselt teistsugust pilti, räägib tööstusettevõtete automatiseerimislahendusi pakkuva Tech Group ASi juht Martin Sutrop esmaspäeval, 21. septembril Äripäeva raadio saates "Tööstusuudised eetris".
Martin Sutrop
Foto: Harro Puusild

"Me näeme inimesi opereerimas liine ja roboteid, aga mitte tõstmas kaste, kruvimas kokku tooteid, tegemas motoorseid liigutusi, mida saab automatiseerida," räägib Martin Sutrop. "Tänu tehnoloogia odavnemisele ja teiselt poolt ka kasutajaliideste muutumisele võib see areng tulla kiiremini, kui me arvata oskame. Viie aasta pärast on see pilt märkimisväärselt teine, ja kui ei ole, siis on see väga halb."

Saates on laiemalt juttu robotiseerimisest ja automatiseerimisest, samuti sellest, kuidas õnnestus ettevõttel mullu märkimisväärselt kasvada.

Saade on eetris esmaspäeval, 21. septembril kell 13.00 Äripäeva raadios. Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Saadet juhib Harro Puusild.

Saadet "Tööstusuudised eetris" toetavad Radius Machining ja Hansavest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077