Autor: Tööstusuudised.ee • 21. aprill 2020

Hanza asub koondama

Rootsi metallitööstuskontsern Hanza Holding AB plaanib seoses koroonaviiruse levikuga ümberkorraldusi, mis puudutavad ka Eesti töötajaid.
Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits
Foto: Raul Mee, fotograaf

Ettevõtte sõnul on nõudlus mõnes kliendisegmendis koroonaviiruse tõttu vähenenud ja seetõttu on otsustatud käivitada tegevusplaan, mis puudutab grupi 1800 töötajast kokku 90 inimest.

Hanza Eesti klastrisse kuulub kokku neli tehast ja ka siinsetes tehastes on viiruse levik teatud kliendigruppide nõudlust negatiivselt mõjutanud. Ettevõtte hinnangul jääb nõudlus madalaks ka edaspidi.

Sellega seoses on Hanza käivitanud tegevusplaani, mis näeb ette tootmise sujuvamaks muutmist. Seetõttu on plaanis lehtmetalli töötlus, raskemehaanika projektid ja mehaaniline töötlemine kindlatesse tehastesse üle viia. Sellega seoses ähvardab 60 töötajat koondamine.

"See on äärmiselt kahetusväärne areng, mida meil pole õnnestunud mõjutada," ütles Hanza tegevjuht Erik Stenfors pressiteates. "Mõne kliendisegmendi tellimuste maht on prognoositust väiksem ja edasised arengud ebakindlad, seetõttu peame tegutsema. Meil on tugev rahaline seis ja tugev kohalik juhtkond, kes viib vajalikud meetmed parimal võimalikul moel ellu."

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077