Autor: Kristjan Pruul • 11. märts 2020

Soomlased kardavad laevatööstuse pärast

Saksa laevahiiul Meyeril on Turu laevatehases enamusosalus 2014. aastast.
Foto: Reuters/Scanpix
Koroonaviiruse edasine levik ja kruiisireiside sektori võimalik häving võib ohtu seada Soome suurima laevatehase Meyeri, vahendas YLE.

Turus asuval Meyeri laevatehasel on suurte kruiisifirmade tellimusi lähemaks viieks aastaks, kuid Royal Caribbean Cruisesi ja Carnival Cruise Linesi aktsiate hind on viimastel päevadel teinud põhjaliku kukkumise. Soome majandusuuringute instituut (Etla) hoiatab, et kruiisisektori halb käekäik võib anda tugeva põntsu Soome laevaehitusele ning SKP-le.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077