Autor: Tööstusuudised.ee • 10. märts 2020

Eesti ettevõte Silen sai Euroopa esimese tootjana USA kõrgeima ohutussertifikaadi

Sertifikaadi UL 962 väljastamiseks peab toode läbima terve rea erinevaid teste
Foto: Silen
Eesti ettevõte Silen OÜ sai Euroopa esimese akustiliste kabiinide tootjana USA kõrgeima ohutussertifikaadi UL 962 oma tootele SilenSpace, mis kinnitab, et helikindel ja teisaldatav telefoni- ja nõupidamisruum vastab kõikidele vajalikele ohutusnõuetele.

Silen on esimene modulaarseid helikindlaid ruume tootev ettevõte Euroopas ja alles kolmas USA-s, kellele kõnealune ohutussertifikaat väljastati, teatas ettevõte.

Ettevõtte Silen OÜ juht Endrus Arge sõnul on sertifikaadi saamine USA turul tugev müügiargument. "UL 962 sertifikaadi saamine annab Silenile konkureerivate toodete ees suure eelise, sest Põhja-Ameerika kliendid pööravad väga suurt tähelepanu toodete ohutusele. Kõnealune sertifikaat kinnitab, et meie toode on läbinud kõik vajalikud testid ning on igati ohutu ja kvaliteetne, seega saame kasvõi Valgesse Majja oma tooteid pakkuda,“ rõõmustas Arge.

Modulaarsete helikindlate SilenSpace telefoni- ja nõupidamisruumide eesmärk on pakkuda vaikset kohta avalikes ruumides või avatud planeeringuga kontorites, kus on sageli lärmakas keskkond.

„Sertifikaadi saamine ei ole kunagi olnud eesmärk omaette. Juba esimeste kavandite loomisel teadsime, et see toode peab olema inimese tervisele ohutu. Kõik materjalid on võimalikult loodussõbralikud ja ökoloogilised. Sertifikaat UL 962 kinnitab seda ka USA kliendile,“ lisas Endrus Arge.

Sertifikaat UL 962 on Põhja-Ameerika kodu ja avaliku ruumi mööblile seatud standard (The Standard for Safety for Household and Commercial Furnishings), mida tunnustavad kõik ametiasutused ning see on kõrgelt hinnatud turvalisuse ja kvaliteedi sümbol nii ostjatele, edasimüüjatele kui ka kindlustustele.

Sertifikaadi väljastamiseks peab toode läbima terve rea erinevaid teste. Proovile pannakse toote mehhaaniline vastupidavus ja stabiilsus, tuleohutus, materjalide keemiline koostis ning elektrisüsteemide kvaliteet. Testid kinnitasid et SilenSpace detailid ja materjalid on ohutud ning disain vastab kõikidele nõuetele. Veelgi enam – sertifitseerimise raames läbisid Sileni tooted ka ASTM E84 standardi tuletestid, misjärel omistati SilenSpace akustilistele kabiinidele tulekindluse Class A, mis näitab, et toode on raskesti süttiv.

2018. aastal alustanud ettevõte Silen kasvas välja pikaaegse kogemusega vaheseinu tootvast ettevõttest Wallenium. Sileni toodetud telefoni- ja nõupidamisruumid SilenSpace on tänaseks oma koha leidnud suurtes ettevõtetes nii Eestis kui välismaal, näiteks Bolti, Huawei, Lego, Volkswagen ja Spotify kontorites. Ekspordile keskendunud ettevõttel on Euroopa ja USA turul ambitsioonikad kasvuplaanid, mida toetab äsja saadud sertifikaat.

Silen OÜ on Ernst&Young Eesti aasta ettevõtja konkursil viie nominendi hulgas, võitja kuulutatakse välja 12. märtsil Kultuurikatlas toimuval suurejoonelisel galaõhtul.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077