Autor: Äripäev • 28. jaanuar 2020

Taavi Kotka liitub Milrem Roboticsiga

Taavi Kotka
Foto: Andres Haabu
Eelmise aasta lõpus lisandus tehnoloogiafirma Milrem Robotics nõukogusse kolm uut liiget, kes täiendavad ettevõtet kogemustega kaitse-, finants- ja IT-sektorist. Üks liitujatest on kauaaegne IT-visionäär Taavi Kotka.

Lisaks Kotkale said nõukogu liikmeteks Michael McElhenney ja Harry Ollinen.

Taavi Kotka on töötanud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantslerina, tarkvaraarendusettevõtte Webmedia (nüüdne Nortal) juhatuse esimehena ning Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu presidendina. Kotka on ka Eesti e-residentsuse projekti eestvedaja.

Michael McElhenney on 1972. aastal asutatud Los Angeleses baseeruva rahvusvahelise investeerimispanga ja finantsteenuste pakkuja Houlihan Lokey tegevdirektor.

Harry Ollinen töötas aastatel 2006–2011 Soome kaitsetööstuslipulaeva Patria turunduse asepresidendina ning järgmised seitse aastat BAE Systemsi müügidirektorina. Praegu on ta Harry Ollinen Consulting AB tegevdirektor.

Milrem Roboticsi tegevjuht ja suuromanik Kuldar Väärsi ütles pressiteates, et kõigil nende nõukogu liikmetel on ettevõttes aktiivne roll, et täiustada pakutavaid tehnoloogiaid, suurendada müüki ning tagada finantsstabiilsus.

Milrem Roboticsi nõukogu ülejäänud kaks liiget on mitme IT-ettevõtte, sealhulgas Navireci ja Ninja Solutionsi kaasasutaja Toomas Bergmann ning endine Eesti kaitseväe juhataja, erukindral Riho Terras, kes täidab ka nõukogu esimehe rolli.

Milrem Robotics on 2013. aastal loodud Eesti tehnoloogiaettevõte, mis keskendub mehitamata maismaasõidukite tootmisele kaitse- ja julgeolekujõududele, äri- ja tööstusklientidele ning päästeteenistustele. Ettevõte jäi viimase majandusaasta aruande järgi 2018. aastal 770 000 euro suuruse müügitulu juures 1,45 miljoni euroga kahjumisse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077