Autor: Rivo Sarapik • 10. detsember 2019

Ametist lahkuv Allikmäe: eks neid mõtteid ole varemgi olnud

Harju Elektri juht alustas ettevõttes 1982. aastal. Ettevõtet on ta juhtinud alates 1999. aastast.
Foto: Andres Haabu
Tippjuhi roll on see järgmistele edasi anda, selgitas 20 aastat Harju Elektrit juhtinud ja järgmise aasta maist teatepulga üle andev Andres Allikmäe Äripäeva raadiole antud intervjuus. "See on pigem evolutsioon kui revolutsioon."

Küsimustele vastab Andres Allikmäe.

Olete Harju Elektris 1980. aastatest, 1990. aastatest juhina. Miks otsustasite tippjuhtimisest taanduda?

Olen olnud juhtivas rollis juba 1990. aastate algusest, ligi 30 aastat. Inimene peab lõpuks tegema mingisuguseid muutuseid. See on pigem evolutsioon kui revolutsioon.

Olete öelnud, et kõik juhid peaksid oskama lahkuda õigel ajal, keegi ei suuda firmale lõpmatuseni anda. Kas tundsite siis seda, et ideed ja mõtted tippjuhi positsioonis on ammendunud?

Loe lisaks
Allikmäe lahkub Harju Elektri juhi kohalt

Igal tippjuhil, kes on piisavalt kaua ametis olnud ja teinud seda edukalt, tuleb ühel hetkel juhtimine ja otsad nooremale põlvkonnale üle anda. See on täitsa loomulik asjade käik. Loomulikult inimesed väsivad, aga teisalt on ka nii, et on uus aeg, uued mõtteviisid, uued inimesed. See on täiesti normaalne lähenemine.

Te ütlesite, et see samm on evolutsioon. Mida selle all mõtlete?

Evolutsiooni all mõtlen, et tippjuhi roll on see teistele edasi anda. See on mingi protsessi tulemus, et see ei tule üleöö otsusena või ei juhtu ootamatult, äkki. Kui juhtuks äkki, siis peaksid olema mingisugused teised põhjused. Minu puhul on tegemist siiski pikaajaliselt kaalutletud otsusega.

Loe täispikka intervjuud Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077