Autor: Äripäev • 15. august 2019

Nelja Energia müünud investorid panid raha päikesepaneelide tootjasse

Vasakult Sunly OÜ üks asutajatest Priit Lepasepp, Solarstone OÜ asutajad Mait Kukk, Mattis Jürimäe ja Silver Aednik.
Foto: Solarstone
Taastuvenergia ettevõte Sunly investeeris Eesti rohetehnoloogia ettevõttesse Solarstone, kes toodab katusesse integreeritavaid päikesepaneele. Solarstone plaanib Sunly toel siseneda välisturgudele.

Solarstone'i juht Silver Aednik ütles, et ettevõte on Eestis varustanud üle saja hoone nii-öelda päikesekatusega ja nüüd valmis sisenema välisturgudele, esimeses järjekorras Skandinaaviasse ning Saksamaale. Solarstone on võtnud missiooniks muuta päikesepaneelid sama tavapäraseks ehitusmaterjaliks kui betoon või puit.

Sunly juht Priit Lepasepp ütles, et nad tahavad oma raha ja teadmistega panustada, et Eesti ettevõtted saaksid osa globaalsest rohetehnoloogia revolutsioonist. „Meie jaoks on Solarstone atraktiivne investeerimisvõimalus."

Sunly on taastuvenergiale ning clean-tech-innovatsioonile fokusseeritud investor, mis tegutseb Baltikumis ja selle lähipiirkonnas. Sunly Infra arendab taastuvenergia projekte ning Sunly Startup investeerib taastuvenergia ja elektrifitseerimise valdkonna idufirmadesse.

Sunly koondab investoreid, kelle seas on endised Nelja Energia AS aktsionärid, sh Vardar A/S, Ivard OÜ (Peeter Mänd), Aktsiaselts Vestman Energia (Aivar Berzin), HTB Investeeringute OÜ (Hannes Tamjärv), JMB Investeeringute AS (Jüri Mõis), Solarcom OÜ (Martin Kruus) ja Atradius OÜ (Kalle Kiigske).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077