Autorid: Äripäev, Tööstusuudised.ee • 19. juuni 2019

BLRT investeerib puurtornide tootmisse 10 miljonit

BLRT Grupi peahoone Kopli poolsaare tipus.
Foto: Andres Haabu
Masinatööstuse BLRT tütarfirma Marketex Marine OÜ kavatseb EASi toel investeerida tootmisvõimekusse 10 miljonit eurot.

Projekti käigus luuakse veealuste ja ujuvate naftatootmise ühendussüsteemide tootmisvõimekus, selgub EASi toetusesaajate nimekirjast. Riik toetas BLRTi 1 miljoni euroga suurinvestori toetamise meetmest.

Tegemist on osaga suuremast investeerimisplaanist. Pärast majandusaasta tulemustest teavitamist ütles BLRT Grupi juhatuse esimehe Veronika Ivanovskaja, et ettevõte on pannud lähiaastateks kokku ligi 200 miljoni euro suuruse investeerimiskava, mis "võimaldab kontsernil tõusta põhitegevussuundade edendamisel uuele tasemele".

Kontserni realiseerimise netokäive oli mullu 426 miljonit eurot, kasvades 2017. aastaga võrreldes 6,5 protsenti. Ekspordi osakaal käibest oli 82,5 protsenti. Kontserni maksustamiseelne kasum oli 16,4 miljonit eurot. Ettevõtte investeeringute maht 2018. aastal oli 47,6 miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077