Autorid: Marge Ugezene, Liina Laks • 6. mai 2019

Pelmeenikuninga totaalne langus

Aastal 2013 poseeris Alexander Musarov veel uhkelt Uvicu töötajatega. Samal aastal hakkas ta asju ajama võlakirjaemissiooniks.
Foto: Andras Kralla
Miljonieurose maksuvõlaga Uvicu omanik, pelmeenikuningaks ristitud Alexander Musarov sipleb võlgades, kuhu on ta kaasa vedanud pangad Eestis ja Venemaal, samuti tuntud väikeinvestorid.

Isiklikus pankrotis ja ärikeeluga Musarovi edust on järel riismed ja pahased võlausaldajad. Petta said kõik, kes Musaroviga tegemist tegid: sõbrad, tarnijad, pangad ja investorid, võtab tänases Äripäevas loo kokku üks pettunud ettevõte.

Alexander Musarovilt kommentaari saamine ei kulgenud lihtsalt. Uvicut ja Musarovit esindav advokaat Villu Tragon teatas reedel, et edastas küsimused Musarovile, kuid vastuseid ei ole saanud. Nii andis Tragon üldise kommentaari. Poolteist tundi hiljem saatis Musarov juba laiali pressiteate, kus ta süüdistas anonüümset konkurenti laimukampaanias ja katses firma üle võtta. Äripäeva poole ei ole ükski Uvicu konkurent enne loo kirjutamist või selle ajal pöördunud, seega pole teada, keda Musarov silmas peab.

Hilisemas sõnumivahetuses ütles Musarov, et ei soovi küsimustele vastata, sest nendes olevad süüdistused on valed ja tõendamata. „Kui nendes oleks ka teragi tõtt, siis jääb mulle arusaamatuks, miks ei ole kahe aasta jooksul väidetavate süüdistuste osas kohtusse pöördutud,“ ütles ta. Küsimustele, mis täpsemalt on vale ja kes on pressiteates mainitud konkurent, Musarov enam ei vastanud.

Kaelas kriminaalasi

Peale võlgade maadleb Musarov värske kriminaalasjaga, mille taga on tema isiklik pankrotihaldur. Kui mõned hoiavad Musarovist rääkides diplomaatilist joont, siis Maag Grupi omanik Roland Lepp on karm: „Härra Musarov on tegelikult pätt, kaabakas ja varas.“ Lepp pettus Musarovis ajal, kui Maag Grupp pidas plaani raskustes Uvicu ostmiseks.

Loe pikemalt Äripäevast.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077