19. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pelmeenikuningas läks pankrotti

Aleksandr Musarov.
Foto: Andras Kralla
Harju maakohus kuulutas eelmisel nädalal välja toidutootja UVIC omaniku Aleksandr Musarovi eraisiku pankroti, vahendas Ärileht. Äripäev kirjutas augustis, et UVIC on saneerimisel ning ettevõtte aktsiad lähevad enampakkumisele.

Miljoni euroni ulatuva maksuvõlaga UVICu omanik Musarov nentis toona Äripäevale, et firmal on muresid. Liha-, pelmeenide ja valmistoidu tootjale andis põntsu Venemaa osaliselt kehtestatud impordikeeld toiduainetele. „See on üks probleemidest, mis ei ole meile just abiks olnud,“ kommenteeris Musarov ja lisas, maksuametiga on nad teinud maksegraafiku. Saneerimisavalduse esitas UVIC kohtule ise.

Saneerimisnõustaja ei avaldanud Äripäevale võlausaldajate nõuete ega võlgade suurust, kuid teada on, et riigile võlgneb UVIC veidi üle miljoni euro. Kopsaka summa on firma võlgu ka pangale.

Läinud majandusaasta aruannet ei ole UVIC esitanud. Aastal 2015 teenis ettevõte müügitulu 12,1 miljonit eurot, kasum jäi 1,3 miljoni euro juurde. Kontsern investeeris 2015. aastal põhivarasse 1,17 miljonit eurot, suurimaks investeeringuks oli uue laohoone ehitamine. Kontserni põhiturud on Eesti, Läti ja Leedu.

Eelmisel aastal investeeris Musarov Venemaale 8 miljonit eurot, et rajada Novgorodi toidutööstus. Paraku sai UVIC hoobi Venemaa impordikeelust, mis keelas ekspordi Euroopa Liidust.

Autor: Äripäev.ee

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077