Autor: Äripäev • 7. veebruar 2019

HKScan koondab kontoritöötajaid

Rauma lihakombinaat
Foto: HKScan
Möödunud aastal 50 miljonit eurot kahjumit saanud Soome lihatööstus koondab tänavu 220 töötajat.

Koondamised toimuvad kõikides riikides, s.t Põhjamaades, Poolas ja Baltikumis, ega puuduta tavalisi liinitöölisi. Kontoritöötajaid on kontsernil pea 1200, teatas Rakvere lihatööstuse emafirma HKScan börsile.

"Viimastel aastatel on HKScani konkurentsivõime kahanenud, me ei ole turunõudluse muutustele suutnud reageerida ei piisava paindlikkuse ega kuluefektiivse lähenemisega, " ütles ettevõtte tegevjuht Tero Hemmilä.

Kontsern loodab muudatuste tulemusel hoida kokku 10 miljonit eurot aastas, alates käesoleva aasta neljandast kvartalist, see on osa 40miljonisest säästuprogrammist, millest kontsern teatas mullu suvel.

Loe lisaks
HKScan toob osa viineritootmisest Soomest Eestisse
HKScan saab uue juhi

Käive languses, kahjum vähenes

Ettevõtte käive oli languses ka aasta lõpus, neljandas kvartalis teeniti 455 miljonit eurot, võrreldes aastataguse 475 miljoni euroga. Aastakäive jäi 2017. aastale alla 90 miljoni euroga ning oli 1,7 miljardit eurot.

Intressieelne kahju oli neljandas kvartalis 3,8 miljonit eurot ja aastas 49,5 miljonit eurot. Kontserni netovõlg on 290 miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077