Rakvere lihatööstuse omanikfirma HKScan toob osa viineritootmisest esimese kvartali jooksul Soomest Vantaast Eestisse, sest Eestis on tootmine soodsam. Seetõttu otsitakse Rakverre ka kümneid töölisi.

- Rakvere lihatööstus.
- Foto: HKScan
Kuigi viinereid tehakse Rakvere tehases üha rohkem, ei ole oodata, et Rakvere lihatööstus hakkaks rohkem Eesti liha sisse ostma. Kontserni strateegia näeb ette, et HK kaubamärgi viinerid valmistatakse Soomes kasvatatud loomade lihast, vahendas "Aktuaalne kaamera".
Kümmekond aastat tagasi valminud Rakvere lihatööstuse viineritsehh ei töötanud seni täisvõimsusel.
"Selle projekti taga on kolm asja. Me väldime investeeringuid kahte tehasesse - täna on Rakveres võimalik toota ja tootmismahtusid kasvatada, sest meil on modernne tehnoloogia. Teiseks on see, et kahe tootmisüksuse ühendamine toob teatud kuluefektiivsust. Kolmandaks see, et meie know-how ja tootearendus tsentraliseeritakse siia Rakverre, mis ka kontserni mõttes on kuluefektiivne," selgitas HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.
Artikkel jätkub pärast reklaami
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Tänapäevane tootmisprotsesside planeerimine nõuab tõhusust – täpsust ja kiirust, mida ei ole võimalik saavutada ilma operatiivsete reaalaja andmeteta. See teema tõusis teravalt esile Covidi ajal, kui tarneahelad olid tugevalt häiritud, ning on jätkuvalt väga oluline, sest rahvusvaheline ärikeskkond on endiselt volatiilne.