Autor: Tööstusuudised.ee • 8. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HKScan toob osa viineritootmisest Soomest Eestisse

Rakvere lihatööstus.
Foto: HKScan
Rakvere lihatööstuse omanikfirma HKScan toob osa viineritootmisest esimese kvartali jooksul Soomest Vantaast Eestisse, sest Eestis on tootmine soodsam. Seetõttu otsitakse Rakverre ka kümneid töölisi.

Kuigi viinereid tehakse Rakvere tehases üha rohkem, ei ole oodata, et Rakvere lihatööstus hakkaks rohkem Eesti liha sisse ostma. Kontserni strateegia näeb ette, et HK kaubamärgi viinerid valmistatakse Soomes kasvatatud loomade lihast, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kümmekond aastat tagasi valminud Rakvere lihatööstuse viineritsehh ei töötanud seni täisvõimsusel.

"Selle projekti taga on kolm asja. Me väldime investeeringuid kahte tehasesse - täna on Rakveres võimalik toota ja tootmismahtusid kasvatada, sest meil on modernne tehnoloogia. Teiseks on see, et kahe tootmisüksuse ühendamine toob teatud kuluefektiivsust. Kolmandaks see, et meie know-how ja tootearendus tsentraliseeritakse siia Rakverre, mis ka kontserni mõttes on kuluefektiivne," selgitas HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077