Rakvere lihatööstuse omanikfirma HKScan toob osa viineritootmisest esimese kvartali jooksul Soomest Vantaast Eestisse, sest Eestis on tootmine soodsam. Seetõttu otsitakse Rakverre ka kümneid töölisi.

- Rakvere lihatööstus.
- Foto: HKScan
Kuigi viinereid tehakse Rakvere tehases üha rohkem, ei ole oodata, et Rakvere lihatööstus hakkaks rohkem Eesti liha sisse ostma. Kontserni strateegia näeb ette, et HK kaubamärgi viinerid valmistatakse Soomes kasvatatud loomade lihast, vahendas "Aktuaalne kaamera".
Kümmekond aastat tagasi valminud Rakvere lihatööstuse viineritsehh ei töötanud seni täisvõimsusel.
"Selle projekti taga on kolm asja. Me väldime investeeringuid kahte tehasesse - täna on Rakveres võimalik toota ja tootmismahtusid kasvatada, sest meil on modernne tehnoloogia. Teiseks on see, et kahe tootmisüksuse ühendamine toob teatud kuluefektiivsust. Kolmandaks see, et meie know-how ja tootearendus tsentraliseeritakse siia Rakverre, mis ka kontserni mõttes on kuluefektiivne," selgitas HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Tööstusettevõtte tööprotsesside edukus algab töökindlatest ja vastupidavatest seadmetest. Lahendused, mis taluvad äärmuslikke töötingimusi ning toetavad kiiret ja täpset andmetöötlust, muudavad igapäevaprotsessid sujuvamaks ja efektiivsemaks. Tööstusseadmed aitavad vähendada seisakuid, tõsta tootlikkust ja kindlustada tööprotsesside sujuvuse ka karmides oludes ‒ olgu tegemist laohalduse, tootmise, toodete etiketeerimise või andmesisestuse ja -vahetusega.