Jaak Nigul teenetemärgist: tunnustama peaks ka tavalisi erasektori töötajaid

Jaak Nigul
Jaak Nigul

President Kersti Kaljulaidilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi saanud mööblitööstuskontserni Tarmeko omanik Jaak Nigul leiab, et aurahasid peaks antama ettevõtjate kõrval ka tavalistele erasektori töötajatele.

"See on küll üllatus. No ma arvan, et ma pole nii suur ettevõtja, et selle eest peaks auraha andma. Võib-olla anti selle eest, et olen sõna võtnud ühiskonna ja ettevõtluse teemadel," märkis Nigul ajakirjanikult tunnustusest kuuldes.

Tema sõnul on aga probleem selles, et tunnustusi jagatakse aastast aastasse vaid ettevõtjatele ja avaliku sektoriga seotud inimestele. "Lõpuks võiks Eestis saada aumärke ka mõned inimesed, kes lihtsalt töötavad erasektoris, mitte ainult ettevõtjad. Olen kunagi ise esitanud kaks inimest, aga president Ilves ei pidanud neid piisavalt väärikateks. See on vale asi," toonitas Nigul.

Niguli sõnul tuleb väärtustada inimesi, kes riiki tegelikult üleval peavad. "Ettevõtjad on pisike osa. 300 000 inimest, kes makse maksavad põhiliselt, vajaksid tunnustust. Minu teada on üks töötaja kogu [teenetemärkide andmise] ajaloo jooksul saanud, aastaid tagasi üks inimene VKGst. See on tohutu ühiskondlik valupunkt minu hinnangul," märkis ta.

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi aastapäeva eel riigi teenetemärgid tänuks 112 inimesele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud Eesti elu paremaks. Nende hulgas on ka palju tuntud ettevõtjaid.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

  • Jaanus Vogelberg, Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara