Autor: Tööstusuudised.ee • 22. november 2018

Aasta tööstur 2018 on Heiki Einpaul

ABB Baltikumi juht ja aasta tööstur Heiki Einpaul
Foto: Julia-Maria Linna
Täna toimuval Tööstuse äriplaani konverentsil kuulutati välja aasta tööstur, kelleks sai Hekoteki juht Heiki Einpaul.

“Ma ei tea, keda tänada selle eest, et mind on nominendiks valitud. See oli mulle järjekordne üllatus – ise ma end mingi supertöösturina ei tunne,” ütles Heiki Einpaul hiljuti Äripäeva raadio saates "Tööstusuudised eetris". “Teeme seda tööd, mida teeme, ja nii hästi, kui oskame. Võib-olla see nii peabki käima, et kui niimoodi iga päev töötad ja püüad tähelepandamatu olla, siis keegi ikka paneb tähele.”

Einpaul tõdes, et tunnustamisel on ettevõttele kahtlemata positiivne mõju. "Positiivne mõju on kindlasti see, et ettevõtte töötajad tunnevad uhkust. Kui tunnustatakse, tunnevad isegi tagasihoidlikud ju uhkust – need, kes ütlevad, et seda tunnustust pole vaja. Negatiivne on see, et ega selline asi meie elu kergemaks tee. Klientide nõudmised kasvavad ja ka igasuguste abipalvete hulk kasvab," sõnas Einpaul.

Aasta töösturi konkurssi korraldavad Äripäev, Tööstusuudised.ee ja ABB Eesti.

"Tööstus on majanduse vundament ja mootor, ekspordi vedur,“ märkis ABB Balti riikide juht Jukka Patrikainen. „Seepärast peame tähelepanelikult suhtuma tööstussektorist tulevatele signaalidele ning oskama neid arvestada majanduse ja ühiskonna jaoks oluliste otsuste tegemisel. Tööstusettevõtetel ja riigil peab olema ühine nägemus sellest, kuidas kindlustada, et Eesti „ime“ jätkub ka tulevikus,“ rääkis Patrikainen.

 „Paremaid tööstusettevõtteid on tunnustatud aastaid. Ettevõtjate tunnustamine on jäänud seni tahaplaanile. Mul on heameel, et Äripäeva Tööstusuudiste eestvedamisel ja ABB toel oleme jõudnud esmakordselt aasta töösturi tunnustamiseni,“ lisas Patrikainen.

Aasta töösturi konkurss kuulutati välja tänavu augustis. Konkursis eesmärk on tunnustada tööstusettevõtete juhte ja nende pingutusi oma ettevõtte ja sektori arendamisel. Selgub juht, kes on edukalt arendanud ettevõtet ja eksporti, viinud läbi olulisi projekte või tehinguid, panustanud sektori arengusse läbi investeeringute, laienemiste või tootearenduse.

Kokku esitasid ettevõtlusorganisatsioonid konkursile 13 kandidaati, kelle hulgas pääsesid nominentide hulka Heiki Einpaul, Toomas Kalev (Harmet) ja Arno Kütt (Cleveron).

Žüriisse kuulusid Tanel Rebane EASist, Jukka Patrikainen ABBst, Igor Rõtov Äripäevast, Mait Palts Eesti Kaubandus-Tööstuskojast ja Kaupo Reede majandusministeeriumist.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077