Autor: Tööstusuudised.ee • 6. august 2018

Betoonelementide tootja TMB Group müüakse prantslastele

TMB tootmine.
Autor: Väinu Rozental
Consolis Group sõlmis kokkuleppe osta Eesti betoonelementide tootja TMB Group, teatas Prantsuse ettevõte.

Betoonelementidest ehituslahenduste pakkuja Consolis Grupp teatas täna Baltikumis ja Soomes betoonelemente tootva TMB Grupi ostulepingu allkirjastamisest. Tehinguga tugevdab Consolis oma kohalolekut Põhja-Euroopas. 

„TMB Grupp on jõudnud sellisesse arenguetappi, kus järgmist sammu kasvuks  ei oleks olnud võimalik saavutada strateegilist partnerit kaasamata. Consolis Grupp on kahtlemata valdkonna liider, kes mängib põhirolli Euroopa kiiresti muutuval betooni turul. Meie omandamine Consolis poolt on tunnustus meie kliendikesksele strateegiale, meie ettevõtlusvaimule, meie projektijuhtimise suutlikkusele ja meie partnerlussuhetele suurte projektide võitmiseks,“ ütles TMB tegevjuht Jaan Luts pressiteates. 

„TMB Grupi ostmisega näitame ambitsiooni tugevdada oma positsiooni Euroopa peamistel turgudel. Ühinemine toob endaga kaasa täiendava olulise tööstusoskusteabe ja meie meeskonnad saavad kasu edaspidiselt parimate praktikate jagamisest. TMB koos tütarettevõtetega Soomes, Eestis ja Lätis on loonud pikaajalised kliendisuhted. Tänu tugevuste ühendamisele saame klientidele pakkuda väärtust suurendatud lahenduste ja teenuste valiku näol,“ märkis Consolis tegevjuht Nicolas Yatzimirsky.  

Tehing toimub vastavalt seadusandlikele regulatsioonidele. Tehingu lõplik kinnitamine toimub 2019. aasta alguses. 

TMB Grupp on asutatud 1961. aastal, seal töötab pea 500 inimest ja aastane käive ületas 2017. aastal 120 miljonit eurot.

Consolis on betoonelementidest lahenduste pakkuja Euroopas. Grupp pakub kaasaegseid ja kestvaid betoonkonstruktsioone transpordi-, kommunaal- ja ehitussektoritele. Enam kui 11 000 töötajaga 22 riigis üle maailma oli kontserni käive 2017. aastal 1,45 miljardit eurot. Kasutame unikaalseid projekteerimis-, inseneri-, tootmis- ja projektijuhtimise võimalusi, et muuta toormaterjal tipptoodeteks ja –lahendusteks.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077