30. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tesla valib Euroopa suurtehase asukohta

Tesla Model 3 Los Angelese autonäitusel 2017. a novembris.
Foto: EPA
USA ajaleht Wall Street Journal kirjutas täna, et Tesla peab läbirääkimisi Saksamaa ja Hollandi ametivõimudega, et ehitada Tesla Euroopa Gigatehas, vahendab Reuters.

Ajaleht kirjutab, et Tesla on pidanud läbirääkimisi kahe Saksamaa liidumaaga, et ehitada Gigatehas, kus ühe katuse all toimuks autode ja akude kokkupanek.

Tesla juht Elon Musk ütles juunis, et ta eelistaks Euroopa esimese Gigatehase asukohaks Saksamaad. „Võib-olla oleks mõistlik tehas rajada Saksamaa-Belgia piirile, Beneluxi maade lähedale,“ teatas Musk tookord Twitteri vahendusel. Teslal on juba arendusdivisjon Saksamaal Pruemis, mis asub 30 kilomeetrit Belgia piirist.

Juuli alguses teatas Tesla, et ehitab esimese väljaspool USA-d asuva Gigatehase Shanghaisse Hiinas.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077