Maa tuleb täita laste või võõrtööjõuga

Pille Room
Pille Room

Erinevatest kultuuridest pärit töötajaid tuleb Eesti ettevõtetesse järjest rohkem ja seetõttu on oluline mõista, kuidas nendega käituda, kirjutab Arvato Services Estonia personalijuht Pille Room.

Ühel konverentsil kasutasin sarkastilist väljendit „Maa tuleb täita laste või võõrtööjõuga“ ja ega see inimestele eriti meeldinud ja ega meeldi ilmselt paljudele ka täna. Aga isegi kui homme Munamäe jalamilt miljonites barrelites naftat voolama hakkaks, poleks meil piisavalt tööjõudu, et selle realiseerimisega tegeleda, ja isegi kui kõik sünnitusealised naised oma „kodanikukohust“ täitma hakkaksid ja „toodaksid“ vähemalt 2,1 last, mis on minimaalne taastootev sündimuskordaja, ei oleks meil tuleva aastakümne jaoks lahendusi. Ja kurb tõsiasi on, et eestlased lapsi ei taha ja välismaalaste kvoot selleks aastaks sai täis juba märtsis.

Faktiks aga jääb, et töökäsi pole ja kui poleks välistudengeid, kes aitaksid leevendada suvist tööjõupuudust teenindussektoris, oleks nii mõnigi ettevõte olukorra ees, kus uksed tuleks lihtsalt kinni panna ja koondada ka kõik olemasolevad töökohad. Otsustajate koridorides ja koosolekute ruumides aga valitseb vaikus…

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

  • Pille Room, Arvato Services Estonia personalijuht

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara