Autor: Tööstusuudised.ee • 31. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hyrles investeeris miljon eurot fiiberlaserisse

Hyrlese uus fiiberlaser Amada 4kw.
Foto: Hyrles OÜ
Lehtmetalli töötlev Hyrles investeeris pea miljon eurot uude fiiberlaserisse Amada 4kw.

Hyrles OÜ juht Urmo Sisask ütles tööstusuudised.ee-le, et uus seade võimaldab suuri partiisid tõhusalt valmistada ja muudab väiksemate partiide tootmise paindlikumaks. „Seadistamine on kiire ja on ka multinesting’u võimalused,“ lisas Sisask.

Sisaski sõnul on investeeringu peamine põhjus seotud tootevaliku laiendamisega ja seda ennekõike just paksemate materjalide osas. Uus seade muudabki tema sõnul uute toodetega alustamise paindlikumaks ja võimaldab edaspidi lõigata 0,5-20millimeetrist materjali ning seda sõltumata metalliliigist. „Meie senise stantsimistehnoloogia abil oli töödeldava materjali paksus maksimaalselt 3 millimeetrit,“ ütles ta.

Uus laser võimaldab töödelda lehtmetalli mõõtudega 1525x3050 millimeetrit. „Fiiberlaser on varustatud materjali automaatlaoga ja võimaldab toodete ladustamist otse transpordialusele,“ sõnas Sisask.

Investeeringu kogumaksumus ulatub ettevõtte juhi sõnul miljoni euroni ning sellel saab olema nii majandustulemustele kui tootmisele suur mõju. „Laser lisab paindlikkust ka olemasolevate toodete tootmisel ja seega saame teha valikuid, mis toode sobib stantsimis- ja mis lasetehnoloogiale,“ rääkis Sisask. Käesoleval aastal prognoosib ettevõte käibekasvuks 15%, suuremat mõju peaks seade avaldama aga just järgnevatele aastatele.

Hyrles OÜ on asutatud septembris 2008. Ettevõtte ainuomanik on Soome firma Hyrles Oy. Peamiseks tegevusvaldkonnaks on allhanketööna lehtmetallist detailide valmistamine ja koostetööd, sihtturuga Soome ja teised Põhjamaad, samuti Eesti. Hürles OÜ käive ulatus 2016. aastal ligi 5 miljoni euroni. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077