16. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Graanul Investis elektritootmist juhtinud Priit Uuemaa ostis võrguehitaja

Priit Uuemaa
Foto: Raul Mee
Eelmise aasta lõpus sai elektri- ja sidevõrkude ehitaja Corle uueks omanikuks Priit Uuemaa, kes seni juhtis Graanul Investi elektritootmise üksust.

Uuemaa omandas detsembris Corle OÜs täisosaluse. Tehingut aitas rahastada BPM Mezzanine Fund, mis finantseerib ettevõtete omandamisi ja kasvuinvesteeringuid Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas.

„Corle on väga hea kvaliteedi ning mainega elektri- ja sidevõrkude rajamise ettevõte Eestis. Arvestades plahvatuslikku IT-teenuste ja asjade interneti lahenduste kasvu, näen suurt kasvupotentsiaali füüsilise infrastruktuuri välja ehitamisel,“ ütles Uuemaa võrguehitaja kodulehel avaldatud teates.

Tunamullu ulatus Corle käibe 5,4 miljoni euroni, kusjuures puhaskasumit teeniti üle 1,5 miljoni euro, mis annab kasumimarginaaliks 29%. Eelmisel aastal oli firma põhisiht laiendada ja tugevdada positsiooni elektritööde valdkonnas ning selleks investeeris firma üle 100 000 euro.

Varem olid firma omanikud Aleksander Leonov ning Kaido Kornak. „Oleme rahul, et meie loodud ettevõte on leidnud väärilise omaniku, ning usume, et ettevõte teeb suure arenguhüppe ning muutub Eesti keskmise suurusega ettevõttest Põhjamaade tegijaks elektri- ja fiiberoptiliste välisvõrkude rajamisel ja hooldamisel,“ rääkis Leonov.

Firma ära ostnud Uuemaa juhtis varem Graanul Investi energiatootmist ja arendusüksust, vastutades ka side- ja elektripaigaldiste ehitamise eest. Uuemaal on doktorikraad energeetikas Tallinna Tehnikaülikoolist ning ta on täiendanud ennast ärijuhtimises Stanfordi ülikoolis.

Autor: Märt Belkin, Äripäev

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077