29. november 2017
Jaga lugu:

Ees on kas digiedu või seisak

Rahvusvahelise tulevikutöö raporti koostanud juhtimiskonsultatsioonifirma McKinsey & Company partner Jacob Stauni hinnangul on Eestil hea võimalus püsida digitaliseerimisel esirinnas.  Foto: Andres Haabu

Euroopa tulevikutöö raport näitab, et edukas digitaliseerimine loob meile uue majanduse ja tööturu. Teistest maha jäädes ootab meid vastupidine tulevik.

Rahvusvahelise tulevikutöö raporti koostanud juhtimiskonsultatsioonifirma McKinsey & Company partner Jacob Staun rääkis, et me seisame silmitsi tehnoloogia uue lainega, mis on võimalus väikeste avatud majanduste jaoks, nagu Eesti, kirjutab Äripäev. 

„Eestis on avalikul sektoril päris hea stardipositsioon ja me soovitame selles uuringus näidata eeskuju uute tehnoloogiate kasutusele võtmisel. Tuleb investeerida teadus- ja arendustegevusse ja seadusandlusega soodustada digitaliseerimist ning kaotada takistused ja mõelda, kuidas saaks tehnoloogiat kiiremini majanduse kasuks kasutada,“ ütles Staun ja märkis, et siin saab riik olla erasektorile eeskujuks.

Tulevikutöö raport väidab, et digitaliseerimine aitab Eesti välja madala tootlikkuse lõksust, loob uusi töökohti, kasvatab kiiremini ühiskonna jõukust ja annab võimaluse kujundada õnnelikke ja eneseteostust võimaldavaid töökohti. Raport prognoosib, et aastaks 2030 loob edukas digitaliseerimine siin 30 000 uut töökohta. Ilma digitaliseerimata jääks aga töökohti vähemaks.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt