29. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ees on kas digiedu või seisak

Rahvusvahelise tulevikutöö raporti koostanud juhtimiskonsultatsioonifirma McKinsey & Company partner Jacob Stauni hinnangul on Eestil hea võimalus püsida digitaliseerimisel esirinnas.
Foto: Andres Haabu
Euroopa tulevikutöö raport näitab, et edukas digitaliseerimine loob meile uue majanduse ja tööturu. Teistest maha jäädes ootab meid vastupidine tulevik.

Rahvusvahelise tulevikutöö raporti koostanud juhtimiskonsultatsioonifirma McKinsey & Company partner Jacob Staun rääkis, et me seisame silmitsi tehnoloogia uue lainega, mis on võimalus väikeste avatud majanduste jaoks, nagu Eesti, kirjutab Äripäev. 

„Eestis on avalikul sektoril päris hea stardipositsioon ja me soovitame selles uuringus näidata eeskuju uute tehnoloogiate kasutusele võtmisel. Tuleb investeerida teadus- ja arendustegevusse ja seadusandlusega soodustada digitaliseerimist ning kaotada takistused ja mõelda, kuidas saaks tehnoloogiat kiiremini majanduse kasuks kasutada,“ ütles Staun ja märkis, et siin saab riik olla erasektorile eeskujuks.

Tulevikutöö raport väidab, et digitaliseerimine aitab Eesti välja madala tootlikkuse lõksust, loob uusi töökohti, kasvatab kiiremini ühiskonna jõukust ja annab võimaluse kujundada õnnelikke ja eneseteostust võimaldavaid töökohti. Raport prognoosib, et aastaks 2030 loob edukas digitaliseerimine siin 30 000 uut töökohta. Ilma digitaliseerimata jääks aga töökohti vähemaks.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077