18. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuldar Väärsi: juhtima peabki nagu omanik

Kuldar Väärsi.
Foto: Raul Mee
Milrem Roboticsi ja Milrem LCM juht ning ka nüüdne omanik Kuldar Väärsi rääkis, et on kõiki ettevõtteid juhtinud nii, et oleks sellega ka omanikuna ise rahul.

Nädalapäevad tagasi sai avalikuks, et Soome kaitsetööstusettevõte Patria sai siinse kaitsetööstusettevõtte Milrem masinahooldusega tegeleva poole suuromanikuks. Ilmnes, et tehingu käigus oli Milremi mõlema ettevõtte juhist Kuldar Väärsist saanud kummaski 40% osalusega ka omanik. Väärsi ütles täna Äripäeva hommikuprogrammis, et on Milremit niikuinii juhtinud nii, et oleks ka ettevõtte omanikuna oma juhtimisega rahul.

„Me ei pidanud vajalikuks sellest väga kõva häälega varem rääkida ja ma arvan, et see ei muuda ka väga palju asja sisu,“ ütles ta omanikuks saamise kohta. „Eks see kaitsetööstuse valdkonna Mootor Gruppi toomine ja Milrem on minu arendusprojekt ja lapsuke olnud, ja ma olen seda kogu aeg ka selles teadmises ja selliselt juhtinud,“ ütles ta ja märkis veel, et julgeb ka tagasivaates öelda, et on kõiki ettevõtteid juhtinud nii, et kui oleks ise omanik, oleks ta selle juhtimisega rahul.

Aga siiski – tegevjuht versus omanik. 40% on päris suur osalus, kas midagi näiteks unerahus või midagi pensioniplaanides on teistmoodi ka?

Ma arvan, et oma asju tuleb teha niikuinii nii, et unerahu säiliks ja tegelikult ei ole seal suurt vahet, kas oled juht või omanik.

Saan aru, et te ei saa välja tuua üksikasju, kuidas Soome suur kaitsetööstus Patria investorina sisse tuli, aga kumb kumma üles otsis?

See on pikk protsess ja vastastikune lähenemine. Vastastikune arusaamine, et see tehing ja tulemus on meie mõlema jaoks positiivne ja mõistlik ning sellega võiks edasi liikuda. Ma arvan, et see oli mõlemapoolne üksteisele lähenemine.

 

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Meelis Mandel, Äripäeva peatoimetaja

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077